Resa med Barnvagn

   Resa med barnvagn?

Här är allt du behöver tänka på!

 

Planerar du att resa med din familj och vill ta med en barnvagn? Naturligtvis kan det kännas lite besvärligt att ha med den på ett flygplan, men det behöver absolut inte vara det. Här ger vi de bästa tipsen om hur du gör en resa med barnvagnen så smidigt som möjligt!

 

Vanlig vagn eller resvagn?

Om du inte har en ovanligt lätt vagn att transportera och fälla rekommenderar vi att du lämnar vanliga vagnar hemma och investerar i resvagnar. Lättare att hantera under resan och lättare att skydda under flygningen. Om du väljer att köpa en resvagn, så länge du tar väl hand om resvagnen, är det en avsevärd investering och bra andrahandsvärde.

Praktiska tips för dig som vill köpa en ny resvagn

Välj en stabil vagn (många vagnar är billiga men väldigt skakiga!)

Testa om det är lätt att styra (det är viktigt att rotera hjulet!) Och det är lämpligt för olika typer av ytor

Även när du är på språng är det vändbara sätet och det fulla liggläget värt pengarna

Se till att det har en bra sufflett som kan skydda mot sol.

Hur man gör det enkelt på flygplatsen?

Det enklaste sättet är att ringa ditt flygbolag och kontrollera vad som gäller för dem (det är inte alltid lätt att få tydlig information om det på webben). Du kan vanligtvis checka in barnvagnar som bagage gratis, och du kan också köra till dörren ensam med några barnvagnar. Annars, när du klarar säkerhetskontrollen, har de flesta flygplatser vanligtvis en vagn som man får låna. Det rekommenderas dock att ta med en bärsele för säkerhets skull, det är också mycket bra att ta med den på resan!

Skydda vagnen med en travelbag

Det är viktigt att skydda vagnen med en travelbag. Fråga ditt flygbolag hur de vill att du ska packa din vagn. Det är värt att komma ihåg att bagage ofta behandlas hårt på vägen, så vi rekommenderar att du använder en lämplig transportväska. Det finns flera bra väskor tillgängliga på marknaden, men när du köper en resvagn finns det vanligtvis en skräddarsydd resväska som ger det bästa skyddet för just den vagnen.

 

DNA märkning

Om du har en dyr vagn så vill du självklart inte att den ska komma bort eller bli stulen, vi rekommenderar att du därför märker din vagn med DNA märkning.

Genom att märka din barnvagn med Smart DNA märkning / ISR-märkning gör du din barnvagn mindre attraktiv att stjäla. Märkningen är nästintill omöjlig att få bort utan att skada objektet och gör att tjuven kan kopplas till stölden. Dessutom kan den identifieras av polis och försäkringsbolag, som kan se vem som äger cykeln. När du DNA märker din barnvagn får du dessutom ett års kompletterande trygghetsförsäkring på köpet. Skulle din cykel eller barnvagn ändå bli stulen täcker försäkringen både självrisk och åldersavdrag. Gäller från årsmodell 2020 och nyare.

En tanke om “Resa med Barnvagn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *