Vinterförvaring av båt

 

Snart är det höst och många ställer undan sina båtar eller använder dom mycket mindre.
Här har vi samlat lite tips och råd om vinterförvaring av båt för dig som vill förvara din båt under dom kyligaste månaderna.

Om du inte gör rent din båt så finns det en chans att den råkar ut för mögel eller rost. Försök att polera både ytan och gör rent och desinficera alla vattentankar, använda gärna högtryckstvätt för att få bort alger. Försök också att ta in/ hem alla dynor och lösa saker i båten för att minska risk för mögel.

Det finns vissa regler inför vinterförvaring av din båt för att försäkringen ska gälla om tjuven eller olyckan skulle hända.

Några försäkringsbolag kräver att utombordsmotorer under 50hk är fastlåsta. Om du nu ska placera din båt på tomten och den ska stå närmare än 4,5 till tomtgränsen så måste du ha grannarnas samtycke.

Använd täckning på båten om den ska stå utomhus under vintern, det är viktigt för att det ska klara dom kalla månaderna, ha koll på att täckningen är tillräckligt stor så ingen snö eller vatten ska kunna tränga sig in. Spänn fast den så hårt som möjligt och för att det ska bli ännu bättre så kan du ha nån tyngd längst ner i presenningen.

Sist men inte mist, ha koll på båten!

Så klart du måste ha koll på båten även under vintern, ett tips är att starta Båtsamverkan som är en typ av grannsamverkan, då kan du och dina grannar hålla koll på varandras båtar och turas om. Desto fler ni är som har koll på båtarna desto lättare är det och upptäcka ett brott och på så sätt större chans att åtgärda det.

SmartDNA har en DNA märkning för båtar som hjälper till att åtgärda och undvika stölder.

Den Innehåller den senaste tekniken med synlig och osynlig märkning. Produkten gör din båt och utombordsmotor spårbar direkt genom vår internationella databas. Allt som behövs är en smartphone eller UV-lampa för att kunna identifiera motorn.

Hitta vår Smart Protection Marine HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *