Katalysatorstölder, därför ska du DNA märka din katalysator 

 

SmartDNA erbjuder en produkt, Smart Protection katalysator som förebygger katalysatorstölder. Din katalysator blir  spårbar av polis och försäkringsbolag om den skulle bli stulen,  Du hittar produkten HÄR.

Detta är en rekommenderad åtgärd av polis samt försäkringsbolag. Bara 2021 så har tusentals katalysatorstölder inträffat i stora delar av Sverige.

Ökningen av katalysator stölder skedde 2020 och polisen anger att det är internationella stöldligor som ligger bakom dessa stölder. Det som gör katalysatorn stöldbegärlig är att den innehåller dyrbara metaller, palladium, platina och rodium.

Det är både personbilar och transportbilar som utsätts och du kan enkelt skydda dig genom att märka din katalysator. Flera bilmärken har problem med dessa stölder.

Det kan enkelt att göra märkningen själv och det  medföljer varningsdekaler som sätts på bilens rutor.

Att bli bestulen på sin katalysator innebär  ofta att det tar veckor innan en reparation sker med ny katalysator, och du blir utan din bil.

Parkera så skyddat som möjligt,  märk din katalysator med Smart Protection, SmartDNA, då minskar risken för katalysator stöld.

Polisen får en större möjlighet att spåra från vilken bil stölden skett. Polisen kan då agera utifrån stöldmisstanke när de påträffar personer med misstänkta katalysatorer i bilen.  Om ingen katalysator är märkt så kan tjuvarna i princip få behålla dem, eftersom det inte går att bevisa vilken bil de kommer ifrån.

DNA  katalysator märkning avskräcker tjuven samtidigt som det ökar chanserna att få tillbaka stulna föremål genom MärkDNA. En revolutionerande och avancerad stöldskyddsmärkning som dessutom är enkel att använda.

 

Polisen och försäkringsbolag if, Folksam, Länsförsäkringar och Moderna försäkringar rekommenderar att man märker stöldbegärlig egendom. 

Kontakta info@smartdna.se om du vill ha mer information