HÖGANÄS: MÅNGA MISSTANKAR I EN BIL

Stöldskyddsmärkning med MärkDNA

Tack vare DNA-märkning, kunde Polisen misstänka annat brott också

Under torsdagseftermiddagen kallas vi till en trafikolycka längs väg 112 i Höganäs kommun. En bil har kört av vägen, men innan detta inträffade berättade vittnen om hur bilens förare kört mycket farligt och på motsatt körbana. Bland annat fick mötande trafik köra ut på vägrenen för att undvika frontalkrock.

När vi kommer fram till olycksplatsen befinner sig vittnen och den misstänkte, en man född 1976, på platsen. Den misstänkte är så pass narkotikapåverkad att han inte kan höras utan får omhändertas enligt lagen om berusning (LOB).

Innan han transporteras till arresten visiterar vi honom och påträffar en kniv.

I bilen påträffar vi en mängd verktyg som precis stulits från ett garage utanför Ängelholm. Dessutom hittar vi ännu mer verktyg som till vår stora glädje är tydligt utmärkta med att de är “DNA-märkta”. Det innebär att vi inom kort kommer ge glädjande besked till en målsägande, (förutsatt att det är polisanmält).

Det blev en diger misstankelista för den misstänkte mannen; grov vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri, narkotikabrott bruk, brott mot knivlagen, stöld genom inbrott och häleri.

En narkotikapåverkad förare, med en bil fylld med stöldgods, mindre i nordvästra Skåne denna torsdag.

Facebook: Polisen nordvästra Skåne

https://www.facebook.com/1023681694315092/posts/2978713192145256/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *