• SmartDNA®

SmartDNA® jobbar internationellt.


Många gånger får vi på SmartDNA® höra från kunder att "Polisen inte gör någonting" men där är vi snabba att meddela att så inte är fallet. Polisen gör ett fantastiskt arbete gällande vardagsbrottsligheten och tillsammans med SmartDNA® har vi lyckats sätta dit tjuvar även utomlands. Nedan följer en artikel från en litauiskt tidning om ett tillslag som gjordes i våras.Presskonferens efter tillslag i Litauen


Polisen i Litauen med ytterligare ett tillslag, efter hjälp av SmartDNA® och Svensk Polis


Kaunas Polisen meddelade upptäckten av en mängd stulna bildelar – Multimediautrustning, skärmar, navigatorer och rattar.


Kaunas County Kriminalpolis för egendomsbrott, 3:e Divisionschef, och utredaren Eugene Lenkaitis rapporterade uppgifter om ett lager i den industriella delen av Kaunas.


Polisen arresterade en 28-årig man, bosatt i Norge, som erkände han att stjäl detaljer från bilar.


Minst 31 BMW-bilar har tjuvarna slagit till mot, vilket uppgår till en total förlust på 5 miljoner SEK. Den stulna godset på den svarta marknaden skulle kunna kosta 15-20 tusen Euro och de Kriminella har valt bilar från 2009 till 2017.


Stöldgodset förpackades i folie för att inte signaler skulle kunna spåras och informera om placeringen av bildelarna, men det hjälpte inte.


Enligt E.Lenkaičio, är tjuvar inte intresserade av bara BMW, men också Volkswagen och Audis bildelar.


Lampor, backspeglar, hjul, är alla attraktiva delar, men kanske den mest önskvärda bytet – är dyra multimediasystem.


BMWs bilhandels företag ”Krasta Auto” representant, Sigitas Jovarauskas, bekräftar att tillverkaren mycket aktivt arbetar för att spåra även stulna delar. ”Det enda rådet är att DNAmärka detaljerna och använda olika spårningssystem”, sa företagets talesman.


Enligt honom använder köpare av nya bilar i Litauen redan aktivt produkter som SmartDNA.


https://lietuvosdiena.lrytas.lt/kriminalai/2018/02/14/news/kauno-pareigunu-laimikis-primena-bmw-atstovybes-sandeli-4672786/


Kaunas Police Press Conference

36 visningar0 kommentarer

Adress

Box 15225, 167 15 Bromma, Sverige

Kontakt

08-21 55 50

©2019 by Smart DNA Protection Nordic AB.