• SmartDNA®

Polisen varnar - Fler personrån av jackor, stöldmärk dina kläder.

Uppdaterad: 28 nov 2018

När vädret blir kallare ökar även antalet stölder och rån av jackor. Ett stöldmärkt plagg ökar chansen att återfå stöldgodset och binda en misstänkt person till brottet.


SmartDNA® skydda dina kläder

För att förebygga personrån - men också för att kunna binda misstänkta gärningspersoner till brott - uppmanar polisen att man använder MärkDNA på sina egna och ungdomars vinterjackor, mobiltelefoner och andra attraktiva tillhörigheter.


– Tyvärr ökar antalet personrån av dyra jackor när kylan kommer. Men även stölderna i affärer, skolor och omklädningsrum blir fler, säger Claes Stjernström, brottsförebyggare i Nacka lokalpolisområde, och tillägger:

– Bland unga är det vanligt att köpa jackor av samma märke. Tänk därför på att också tydligt namnmärka kläderna, även det kan verka brottsförebyggande.


Har man märkt en vinterjacka eller mobiltelefon kan polispatruller som påträffar en misstänkt gärningsperson knyta personen till det brottet. Dessutom kan polis upptäcka häleribrott i samband med att personer har misstänkt stulna jackor eller mobiler på sig. Dyra jackor och mobiltelefoner brukar säljas vidare till andra.


Samtliga "målade" polisbilar i Stockholm har utrustats med UV-lampor som används för att hitta dna-märkt stöldgods. Därför är det viktigt att den som blir utsatt för brott uppmärksammar polis om att det man blivit fråntagen är dna-märkt.


MärkDNA kan köpas av ett flertal producenter och kan lätt hittas genom en sökning på internet. Ibland får man rabatt via sitt försäkringsbolag.


Läs mer om MärkDNA

Nyhet från

Polisen Stockholms län

Publicerad 22 november 2018 13:54 https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/november/flera-personran-av-jackor--stoldmark-dina-klader/?fbclid=IwAR2Bjd0G6oSBvHoZz0iDS9x-pyEsbxhFCIlZ0erC1ZOFlSP9c2YIy4S5fs8

145 visningar0 kommentarer

Adress

Box 15225, 167 15 Bromma, Sverige

Kontakt

08-21 55 50

©2019 by Smart DNA Protection Nordic AB.