Vad är SmartDNA®?

 SmartDNA® är stöldskyddsmärkning med riktigt DNA från växtriket. Det används för att enkelt och osynligt märka värdeföremål, verktyg, maskiner, bilar, båtar, metaller, konst etc. SmartDNA kallas också för MärkDNA eller DNA-märkning.

Äkta DNA-märkning

SmartDNA® är framställt från växtriket, och är marknadens effektivaste märkDNA. Tekniken har revolutionerat det kriminaltekniska arbetet världen över och är ett modernt samt effektivt stöldskydd mot kriminella.

SmartDNA® kan appliceras på en rad olika sätt och föremål, både i hemmet och på arbetsplatsen.
SmartDNA® är osynligt för blotta ögat men blir synligt i UV-ljus.

Varje SmartDNA är en unik kod, som Polisen spårar vid misstänkt stöldgods genom ett labb-test eller direkt på plats. Genom vår databas ser Polisen ägaren till stöldgodset, vilket gör att ägaren återfår stulet gods och de kriminella får hårdare straff.

Genom SmartDNA dekaler och skyltar så minskar stöldrisken upp till 80% då kriminella skyr märkta saker.

Om SmartDNA®

Konceptet är välbeprövat och har exempelvis medverkat till flera uppmärksammade och fällande domar i Sverige och Storbritannien. Har fler fällande domar än konkurrenterna. Vi jobbar tätt med Polis, Försäkringsbolag och Larmbolag.

 

Ett patenterat säkerhetsskydd som har kvalitetssäkrats och godkänts av Polisen och Rikspolisstyrelsen (RPS) samt Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), f d Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).